Dificultatea lui AD, promovat ca manager în cadrul vechii echipe: temerea sa principală a fost aceea că nu va putea să se ,,impună” ca manager crezând că este greu să fii șeful colegilor care înainte de promovare te însoțeau la o bere sau cu ocazia altor ,,ieșiri informale”.
Modul de abordare a dificultății: l-am ajutat pe AD să vadă diferența dintre rolurile sale, cel dinainte de promovare și cel de după promovare, și rolurile colegilor săi, înainte și după promovarea sa, și tipurile de relații asociate.
Prin detalierea fiecărui rol al membrilor echipei și observarea a ceea ce este diferit AD a putut să vadă imaginea de ansambul a situației.
A fost o CLARIFICARE esențială care l-a determinat pe AD să exclame: ,,temerea mea că n-o să fac față vine din faptul că eu confund aceste relații și mi-e jenă să le cer colegilor mei să facă ceea ce este necesar în interesul afacerii”. L-am întrebat ce-și dorește cu adevărat, să fie un manager ,,popular” sau un manager ,,eficient”?
Răspunsul lui AD a fost unul foarte clar: un manager ,,eficient”. Știind ce vrea, nu a fost dificil să stabilim împreună ce are de făcut pentru a obține ceea ce-și dorește.
Rezultatul obținut: AD a realizat faptul că temerea lui că nu o să facă față noii provocări era în imaginarul său și că o definire clară a rolurilor și a relațiilor dintre el și colegii săi l-a făcut să fie managerul eficient și agreat de echipă deoarece fiecare dintre membrii echipei s-a simțit valoros și important în realizarea obiectivelor și în dezvoltarea viitoare a postului deținut.